Fotbal

Adidasii de fotbal - alege incaltamintea potrivita

Adidasii de fotbal-caracteristici fata de alte incaltari sport

Datorita solicitarilor si particularitatilor pe care le impune practicarea fotbalului ca sport de performanta, adidasii destinati trebuie sa indeplineasca anumite criterii speciale.

In general, practicarea unui sport la un nivel mai avansat, sau chiar la nivel de performanta prsupune o doza de risc, in sensul ca pericolul accidentarilor este frecvent, datorita contactului fizic cu adversarul, dar si a solicitarii anumitor parti ale corpului. Mai mult decat atat, sportul rege are un grad de duritate mai ridicat, iar, in functie de suprafata pe care este jucat, iarba sau in sala, suprasolicitarile diferira, insa, in ambele cazuri, gleznele si genunchii sunt cei mai expusi zagrieturilor si accidentarilor periculoase.

De aceea, in cazul fotbalului practicat in aer liber, pe iarba, talpa incaltamintei trebuie sa aiba un grad de duritate si aderenta ridicate, pentru a face fata contactelor fizice intre jucatori, dar si eventualelor alunecari determinate de suprafata umeda.

Pe de alta parte, contrar opiniilor specialistilor, foarte multi practicanti ai fotbalului prefera acelasi tip de pantofi sport, desi necesitatile nu sunt identice.

In cazul acestui sport practicat in interior, toti adidasi de fotbal trebuie sa fie cat mai flexibii, usori, si sa nu stranga prea tare piciorul.

Aveti grija la ce pantofi alegeti!

Pentru amatorii pasionati de fotbal, dar si pentru cei care sunt inscrisi la un club de performanta, achizitia incaltamintei ideale este un punct esential in randamentul pe care acestia il dau in timpul antrenanentelor sau a meciurilor. De aceea, nu orice pereche de adidasi sunt tocmai potriviti pentru alergat, miscare in aer liber sau fotbal.

Inferent ca este jucat afara sau in interior, talpa este elementul vital al pantofului pe care amatorul sau jucatorul profesionist il va purta. In functie de suprafata, aceasta este facuta sa mentina o aderenta mai ridicata. Daca activitatea se desfasoara in interior, este recomandat ca talpa sa fie moale, din cauciuc si spuma poliuretan, care sa confere stabilitate pe teren.

Daca talpa adidasilor de fotbal este prea dura, exista pericolul imens al accidentarilor la cea mai simpla schimbare brusca de directie. Asadar, aveti grija ce adidasi de fotbal alegeti.

Adidasi de fotbal performanti-ce sa faci ca sa eviti accidentarile

Adidasi de fotbal pentru o mai buna sustinere a gleznei

Adidasii de fotbal reprezinta una din piesele fundamentale ale echipamentului dedicat acestui sport de echipa. Calitatea acestora si capacitatea de a fixa cat mai bine glezna, dar si de a atenua corespunzator socurile provocate de contactele fizice dintre jucatori protejeaza sportivul de accidentarile neplacute, cum ar fi entorsele sau leziunile.

Pentru a sti ca s-a facut alegerea corecta a pantofului sport, cumparatorul trebuie sa fie atent la mai multe aspecte, printre care se numara tipul de material, croiala si modelul de calapod. Apoi, este recomandabil a se urmari si suprafata talpii, care sa confere stabilitate, aderenta si sa nu favorizeze alunecarea. Nu in ultimul rand, esential este si materialul de la exterior, cat si cel din interior, care este bine sa permita o buna circulatie a aerului, sis a contina microfibre de o rezistenta superioara.

Marile firme au pe piata adidasi de fotbal

Cu titlu informativ pentru toti pasionatii “sportului rege”, se cuvine a face precizarea ca este in avantajul lor sa aleaga o pereche de pantofi sport de la un mare retailer mondial, deoarece, in acest fel, vor fi feriti, atat de accidente neprevazute, cat si de neplacuta senzatie a schimba frecvent echipamentul. In acest sens, ofertele magazinelor din Romania sunt extrem de generoase, firme precum Nike, Puma sau Adidas dedicandu-si activitatea in scopul confectionarii celor mai atractivi si inegalabili adidasi de folbal.

In cazul celor de la Puma, ca tot vorbind de ei, un model cunoscut de incaltaminte sport este ESSITO CLASSIC FG, care, pe suprafata exterioara are piele, combinata cu material sintetic, iar, pe interior, material textil. Acestia ofera performanta maxima pe teren, iar utilizarea lor vor aduce pasionatilor, dar si sportivilor de performanta, tehnologiile 3D Power Shooting si 3D Duo Power Shooting. Cele doua tehnologii contin elemente de relief confectionate din material termoplastic cu doua nivele de duritate, care atenueaza eficient socurile si previn fracturile.

Fotbal Exista 11 produse.

1 - 11 din 11 produse
1 - 11 din 11 produse