Tenis

Adidasii de tenis – alege-i  in functie de suprafata preferata

Tenisul - un sport ce se poate practica pe multe suprafete

Tenisul este un sport complex, ce poate fi practicat pe suprafete diverse. Desi zgura este suprafata de joc cea mai folosita, pe mai apeleaza si la hard, ciment, sau iarba. In functie de porfilul si stilul lor, jucatorii prefera un anumit tip de teren, dupa care sa isi adapteze maniera de joc si sa isi stabileasca punctele forte. De aceea, tinand cont de aceste aspecte, este foarte important si ce tip de adidasi de tenis isi aleg.

Suprafata de joc si pantofii sport

Suprafata de joc a unui teren de tenis poate influenta foarte mult nu numai modalitatea de joc, cat si anumite leziuni care pot aparea de la un caz la altul.

Cercetarile au demonstrat ca forta de frecare generata de suprafata terenului si, implicit posibilitatea de a aluneca pe acesta este mai importanta decat capacitatea de absorbtie suprafetei de joc. Mai mult, evitarea accidentarilor si a entorselor este vitala.

In concordanta cu stilul de joc si caracteristicile terenului (duritate, flexibilitate, umiditate), foarte important este si tipul de adidasi de tenis pe care il alegem pentru a ne ajuta sa prevenim riscurile de accidentare. Unele dintre cele mai importante caracteristici ale pantofului sport sunt absorbtia socurilor, stabilitatea, flexibilitatea si profilul talpii.

Absorbtia socurilor

Incaltamintea trebuie facuta in asa fel incat sa absoarba socul cu solul, indiferent de pozitia in care jucatorul aterizeaza - pe calcai, plat sau pe varf. De aceea, de foarte multe ori se aplica talpi suplimentare in interiorul pantofului, tocmai pentru a atenua socul.

Rigid sau flexibil?

Adidasii pentru tenis nu trebuie sa fie nici foarte rigizi, dar nici lejeri. Un pantof care este prea flexibil poate da dureri la nivelul boltilor labei piciorului ("golul" din talpa). De asemenea, un pantof rigid poate provoca dureri la nivelul degetelor, gleznei, si chiar si al genunchilor. O flexibilitate prea mare a pantofului permite o rasucire excesiva a piciorului in raport cu gamba, in timp ce unul rigid nu-i da piciorului aceasta ocazie, nici aceasta situatie nefiind buna pentru picior.

Fii mereu in forma cu noile modele de adidasi de tenis

Alege perechea de adidasi de tenis potrivita-sfaturi utile

Pentru oricine doreste sa faca un pic de miscare, adidasii de tenis sunt bineveniti in garderoba fiecaruia. Tenisul este un sport frumos, usor de invatat, dar cel care il practica este expus unor riscuri de  producere a unor entorse, deoarece presupune schimbari dese si frecvente de directie. In acest fel, articulatiile si glezna sunt printre cele mai solicitate, de aceea, alegerea unei perechi potrivite de pantofi pentru acest sport poate da adesea batai de cap.

In primul rand, conteaza foarte mult suprafata pe care se joaca, de exemplu, pe iarba, sunt necesare niste incaltari care sa asigure o foarte buna aderenta, in vederea prevenirii cazaturilor. Pe zgura, sunt necesari niste adidasi care sa asigure o buna flexibilitate si mobilitate a gleznei, dar si a genunchilor, parti ale corpului solicitate excesiv pe aceasta suprafata.

Pe hard sau ciment, ideala ar fi o pereche de adidasi de tenis care sa confere o buna sustinere a tendoanelor si sa permita o buna deplasare si atenuarea impactelor socurilor. Pe o astfel de suprafata rapida, genunchii si tendoanele au cel mai mult de suferit, dat fiind faptul ca miscarile sunt bruste si de desfasoara cu o viteza uimitoare.

Cumpara pantofi sport in functie de stilul de joc

In al doilea rand, in alegerea incaltamintei sport intra in calcul si profilul jucatorului. De exemplu, unui sportiv ce se axeaza foarte mult pe tactica servici-voleu ii trebuie niste pantofi care sa confere rezistenta contra socurilor, dar si o flexibilitate si viteaza mare la alergat. In acest sens, ar fi potriviti niste adidasi de tenis de la Puma, care sa se bazeze pe tehnologia Bio Ride, care este repsonsabila de facilitarea inhibarii impactului cu solul in momentul miscarii. Asigura flexarea labei si desprinderea cu spirjin de pe degete, elementele de baza ce sunt realizate in timpul unui serviciu.

In schimb, adeptilor tacticii jocului de pe fundul terenului le sunt ideali incaltarile de la Adidas sau de la Nike, ce au un sistem special de microfibre si perne de aer, pentru o mai buna fixare a piciorului si respirabilitate.

Tenis Exista 4 produse.

1 - 4 din 4 produse
1 - 4 din 4 produse